• Посилання скопійовано

Щодо визначення бази оподаткування ПДВ операцій з постачання товарів на митній території України, які були попередньо імпортовані (ввезені) платником податку

Iндивідуальна податкова консультація Державної фіскальної служби України від 11.04.2019 р. №1569/6/99-95-42-03-15/IПК

Щодо визначення бази оподаткування ПДВ операцій з постачання товарів на митній території України, які були попередньо імпортовані (ввезені) платником податку

Суттєво. При продажу самостійно імпортованих товарів база оподаткування ПДВ визначається за загальним правилом — виходячи з їх договірної вартості, але не нижче від ціни придбання, без урахування величини митної вартості.

! Iмпортерам

Державна фіскальна служба України розглянула лист про надання індивідуальної податкової консультації щодо визначення бази оподаткування ПДВ операцій з постачання товарів на митній території України, які були попередньо імпортовані (ввезені) платником податку, і повідомляє таке.

Згідно з п. 188.1 ст. 188 Податкового кодексу України база оподаткування операцій з постачання товарів/послуг визначається виходячи з їх договірної вартості з урахуванням загальнодержавних податків та зборів (крім акцизного податку на реалізацію суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, що справляється з вартості послуг стільникового рухомого зв'язку, податку на додану вартість та акцизного податку на спирт етиловий, що використовується виробниками — суб'єктами господарювання для виробництва лікарських засобів, у тому числі компонентів крові і вироблених із них препаратів (крім лікарських засобів у вигляді бальзамів та еліксирів).

При цьому база оподаткування операцій, зокрема, з постачання товарів/послуг не може бути нижче ціни придбання таких товарів/послуг.

Враховуючи викладене, для операцій платника податку з постачання на митній території України товарів, раніше ввезених таким платником податку на митну територію України, база оподаткування ПДВ визначається за загальним правилом — виходячи з їх договірної вартості, але не нижче ціни придбання, без урахування величини митної вартості.

До змісту номеру