• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Адмінарешт коштів без рішення про арешт майна
Підприємство не допустило податковий орган до перевірки. За деякий час ми отримали позов до суду про застосування арешту коштів. Чи правомірні такі дії податкової, адже п. 7.3 Порядку застосування адмінарешту вимагає звернення до суду саме в день прийняття рішення про адмінарешт майна, яке не надсилалося підприємству?

Порожні декларації з ПДВ за відсутності оподатковуваних операцій можна не подавати
Чи можна не подавати декларацію з ПДВ та з податку на прибуток, якщо за звітний період не було жодних операцій, які б мали відображатися в таких деклараціях?

Неустойка нараховується за всі дні прострочення, але не завжди
Поставка товару відбувалася зі значною затримкою. Товар поставили із затримкою на два тижні, але поставка відбувалася кількома партіями протягом 4 днів поспіль. Згодом ми отримали від покупця вимогу сплатити неустойку (штраф у процентному відношенні до суми кожної непоставленої партії товару одноразово). Справді, за договором ми передбачили відповідальність у вигляді неустойки, але до моменту виконання зобов'язань, якщо прострочення поставки триває понад 14 днів. На нашу думку, неустойка не має бути нарахована, бо ті дні, коли фактично поставлявся товар, не мають враховуватися у термін прострочення. Чи є законною вимога покупця?

До змісту номеру