• Посилання скопійовано

Про застосування кодів звільнень при митному оформленні товарів

Лист Державної фіскальної служби України від 24.07.2014 р. №203/7/99-99-19-04-01-17

Про застосування кодів звільнень при митному оформленні товарів

Суттєво. ДФСУ навела коди звільнень щодо сплати ввізного мита, які слід застосовувати при митному оформленні імпорту спеціальних засобів індивідуального захисту та лікарських засобів.

! Імпортерам спеціальних засобів індивідуального захисту та лікарських засобів

Державна фіскальна служба України інформує про те, що з 23 липня 2014 року набирають чинності Закон України від 1 липня 2014 року №1560-VII «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законів України щодо ввезення засобів індивідуального захисту та лікарських засобів» та Закон України від 1 липня 2014 року №1561-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спеціальних засобів індивідуального захисту та лікарських засобів».

Відповідно до зазначених законодавчих актів на період проведення антитерористичної операції та (або) запровадження воєнного стану звільняються від оподаткування ввізним митом та податком на додану вартість спеціальні засоби індивідуального захисту за визначеними кодами згідно з УКТЗЕД, лікарські засоби та медичні вироби, зареєстровані та дозволені для застосування в Україні, а також лікарські засоби та медичні вироби без їх державної реєстрації при ввезенні їх на митну територію України.

Обсяги ввезення лікарських засобів та медичних виробів визначаються Кабінетом Міністрів України.

До внесення змін до Класифікатора звільнень від сплати митних платежів при ввезенні товарів на митну територію України, затвердженого Наказом Міністерства фінансів України від 20.09.2012 р. №1011 «Про затвердження відомчих класифікаторів інформації з питань державної митної справи, які використовуються у процесі оформлення митних декларацій», при митному оформленні зазначеної категорії товарів слід застосовувати такі коди звільнень щодо сплати ввізного мита та податку на додану вартість:

спеціальні засоби індивідуального захисту, бронежилети, нитки та тканини для виготовлення бронежилетів — «161»;

лікарські засоби та медичні вироби відповідно до підпункту «в» пункту 193.1 статті 193 Податкового кодексу України — «162»;

лікарські засоби та медичні вироби без їх державної реєстрації та дозвільних документів щодо можливості їх ввезення — «163».

Голова І. БІЛОУС

До змісту номеру