• Посилання скопійовано

Розділ 2. авансова звітність

Видача коштів під звіт та звітування

01. Які терміни видачі готівкових коштів під звіт для господарських потреб підприємства?

02. Чи має право працівник підприємства під час відрядження за кордон здійснювати готівкові розрахунки в іноземній валюті за придбані товарно-матеріальні цінності для господарських потреб підприємства?

03. Працівник отримав готівкові кошти під звіт на закупівлю ТМЦ, але вчасно не відзвітував через хворобу, що підтверджено лікарняним. Чи буде в цьому випадку правопорушення і чи загрожують штрафні санкції за невчас не звітування та повернення залишку коштів?

04. Чи має право підзвітна особа, яка з поважних причин не може особисто подати Звіт про використання коштів, які були видані їй на відрядження або під звіт, передати його, а також залишок невикористаних коштів, за дорученням через іншу матеріально відповідальну особу?

05. На підприємстві є корпоративна картка, оформлена на директора. Директор зняв з неї гроші у сумі 15000 грн Чи можна оприбуткувати їх до каси та видати засновникові як повернення фіндопомоги?

06. Які строки звітування підзвітної особи, яка витратила власні кошти на закупівлю товарів для потреб підприємства, та чи передбачена відповідальність за несвоєчасне звітування такої особи?

07. Чи має право підприємство використати готівку, яка отримана в касу, на господарські потреби (в т. ч. під звіт), не здаючи її до банку?

08. Чи необхідно оприбутковувати готівкові кошти у касі підприємства, якщо вони були отримані фізособою — довіреною особою підприємства з застосуванням корпоративного спеціального платіжного засобу або особистого спеціального платіжного засобу та чи складається звіт про використання коштів?

09. Яка фінансова санкція застосовується до СПД за перевищення встановлених строків використання виданої під звіт готівки?

10. Чи може бухгалтерія не прийняти звіт від довіреної особи про використання коштів, виданих під звіт, разом із невитраченим залишком готівки, у разі якщо така довірена особа не подала документи про одержання готівки з поточного рахунка (чек банкомата, копія видаткового ордера, довідки за встановленими формами, сліп, квитанція торговельного термінала тощо)?

11. Яким чином ФОП здійснює видачу готівки під звіт на відрядження працівника?

12. Чи включається до бази оподаткування ПДФО сума, що сплачена підзвітною особою СГД для проведення прийомів, презентацій, свят, розваг та відпочинку, придбання та розповсюдження подарунків з рекламними цілями?

13. Працівник за власні гроші придбавав товари (послуги), складав авансові звіти. Підприємство заборгувало певну суму і до дня звільнення не розрахувалося з підзвітною особою. Чи можна виплатити гроші після звільнення?

14. На підприємство виписано штраф. На розрахунковому рахунку не було достатньо грошей для його сплати. Чи може фізособа (наприклад, директор) заплатити
штраф готівкою через банк, зазначивши у квитанції, що штраф сплачується від імені підприємства?

До змісту номеру