• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Придбання автомобіля у фізособи — збір до ПФУ
Підприємство купує легковий і вантажний автомобілі у фізособи. Чи треба при цьому сплачувати внесок до ПФУ і якщо так, то в якому розмірі і кому — покупцю чи продавцю?

Заповнення місячного звіту до ПФУ щодо декретниці
Працівниці у квітні 2013 р. нараховано: зарплату за два робочі дні 117,00 грн, оплата відпустки за 12 к. д. — 455,00 грн і допомога у зв'язку з вагітністю та пологами з 19.04.2013 р. — 5000,00 грн. Як відобразити такі доходи у звіті до ПФУ (додаток 4)? Чи слід відображати відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами в таблиці 5 звіту?

6% податку сплачуються лише в разі укладення прямого договору фрахту з нерезидентом
Підприємство придбало у нерезидента товар. В інвойсі зазначено всі товарні позиції та окремим рядком сума фрахту. Постачальник не є перевізником, він наймає третю особу, а витрати на перевезення включені до інвойса. Чи треба в цьому разі сплачувати податок на репатріацію?

Платниками податку на нерухоме майно є особи — власники об'єктів житлової нерухомості
У будівельної організації на рахунку 26 як готова продукція обліковуються квартири для продажу (оформлені документи, що підтверджують право власності будівельної організації на такі квартири). Чи є в такому разі ця юрособа платником податку на нерухоме майно?

Як уникнути подвійного оподаткування
Наше підприємство планує застосовувати норми Конвенції про уникнення подвійного оподаткування при оподаткуванні доходів, які виплачуються резиденту Польщі. Яким документом підтвердити право підприємства на застосування норм Конвенції при виплаті доходу? Які дії слід виконати для використання цього документа?

До змісту номеру