• Посилання скопійовано

Про дотримання вимог законодавства (витяг)

Лист Державного агентства земельних ресурсів України від 07.12.2012 р. №20364/21/7-12

Про дотримання вимог законодавства (витяг)

Суттєво. Припинення приймання заяв про надання послуг з державної реєстрації земельних ділянок та прав на них є недопустимим.

! Власникам землі та землекористувачам

<...> Вичерпний перелік підстав, відповідно до яких надається відмова у державній реєстрації земельної ділянки та прав на неї, визначено у пункті 13-4 Порядку ведення Поземельної книги та пункті 16-3 Порядку ведення Книги записів про державну реєстрацію державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування земельною ділянкою, договорів оренди землі, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 9 вересня 2009 р. №1021, серед яких немає підстав для припинення приймання заяв.

Враховуючи зазначене, припинення приймання заяв про надання послуг з державної реєстрації земельних ділянок та прав на них є недопустимим. Приймання заяв про надання послуг з державної реєстрації земельних ділянок та прав на них проводити згідно з положеннями постанови Кабінету Міністрів України від 9 вересня 2009 р. №1021 до 31 грудня 2012 року.

Відповідно до статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їхні посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Припинення приймання заяв про надання послуг з державної реєстрації правовстановлюючих документів на земельні ділянки є протиправними та такими, що порушують конституційні права громадян на землю.

Перший заступник голови А. КАДОМСЬКИЙ

До змісту номеру