• Посилання скопійовано

Для розрахунку збору за паркування автотранспорту береться вся площа ділянки, відведеної під паркінг

З прийняттям Податкового кодексу України змінився об'єкт оподаткування збором за паркування автотранспорту. Тепер об'єкт оподаткування — земля, відведена під припаркування. Як визначається площа землі: чи тільки та, що під автомобілями, чи включаючи і під'їзні шляхи?

Пунктом 266.2 ПКУ визначено об'єкт і базу обкладення збором за місця для паркування транспортних засобів.

Так, відповідно до підпункту 266.2.1, об'єктом оподаткування є земельна ділянка, яка згідно з рішенням сільської, селищної або міської ради спеціально відведена для забезпечення паркування транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування, тротуарах або інших місцях, а також комунальні гаражі, стоянки, паркінги (будівлі, споруди, їх частини), які побудовані за рахунок коштів місцевого бюджету, за винятком площі земельної ділянки, яка відведена для безоплатного паркування транспортних засобів, передбачених статтею 30 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».1

1 Закон України від 21.03.91 р. №875-ХII.

Згідно з підпунктом 266.2.2 базою оподаткування є площа земельної ділянки, відведена для паркування, а також площа комунальних гаражів, стоянок, паркінгів (будівель, споруд, їх частин), які побудовані за рахунок коштів місцевого бюджету.

ДПI у Деснянському районі м. Києва

До змісту номеру