• Посилання скопійовано

Особи, які відмовилися від ідентифікаційного номера, зазначають серію та номер паспорта

Як із набранням чинності Податковим кодексом бути громадянам, які відмовилися від ідентифікаційного номера?

Iз прийняттям Податкового кодексу України положення про реєстрацію громадян без ідентифікаційного номера не змінилися.

Так, відповідно до п. 63.6 ПКУ, облік платників податків в органах ДПС ведеться за податковими номерами.

Порядок визначення податкового номера встановлюється центральним органом ДПС.

Облік осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган ДПС, ведеться за прізвищем, ім'ям, по батькові і серією та номером діючого паспорта. У паспортах зазначених осіб органи ДПС роблять відмітку про наявність у них права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта. Порядок внесення відмітки визначає центральний орган ДПС.

Згідно з п. 63.7 ПКУ, орган державної податкової служби зазначає податковий номер або серію та номер паспорта (для фізосіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган ДПС і мають відмітку у паспорті) у всіх свідоцтвах, довідках, патентах, в інших документах або повідомленнях, що видаються платнику податків або надсилаються йому.

Таким чином, кожен платник податків зазначає податковий номер або серію та номер паспорта (для фізосіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган ДПС і мають відмітку у паспорті) в усіх податкових деклараціях (розрахунках, звітах), платіжних документах щодо податків і зборів, у фінансових документах, а також в інших випадках, передбачених законодавством.

До змісту номеру