• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Телефон у користування директору або засновнику
Чи може підприємство, платник податку на прибуток, платник ПДВ, придбати мобільний телефон для засновника, який не є працівником підприємства, або для директора, з оприбуткуванням на баланс? Який облік у разі такого придбання? Орієнтовна вартість телефону 26 тис. грн. Чи буде такий телефон додатковим благом?

Максимальна тривалість відпустки без збереження зарплати та продовження лікарняного в разі ускладнень під час пологів
Скільки максимально днів відпустки без збереження заробітної плати може використати працівник (не ВПО і не виїжджає за кордон)? На скільки максимально днів може бути продовжено лікарняний листок у разі ускладнень під час пологів?

Бухоблік у комітента делькредере при комісійному продажу на експорт
За договором комісії право власності на продукцію переходить до нерезидента після 100% оплати за отриману продукцію, на розподільчий рахунок комісіонера. До моменту отримання оплати комісіонер перераховує комітенту 350 000 дол. США із власних обігових коштів, які комісіонер утримає з подальшої оплати нерезидента. Як відобразити у бухобліку?

Помилково не провели коригування фінрезультату у минулих роках: як виправити?
При самостійному донарахуванні 30% від суми певних операцій у випадках, визначених ст. 39 ПКУ, фінрезультат збільшується та подається уточнюючий розрахунок з податку на прибуток. У яких додатках відобразити таке збільшення? Чи подавати додатки повторно? Як відобразити у бухобліку?

До змісту номеру