• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Складання ПН на тютюнові вироби, на які встановлено МРЦ
Як складається податкова накладна при здійсненні операцій з постачання тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, для яких встановлені максимальні роздрібні ціни?

Податкові різниці за операціями з інвестиційною нерухомістю, яка оцінюється за первісною/справедливою вартістю
Які різниці враховуються при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток у разі здійснення операцій з інвестиційною нерухомістю, яка у бухгалтерському обліку оцінюється за первісною/справедливою вартістю?

При отриманні від фізособи-нерезидента послуг на митній території України слід нарахувати ПЗ з ПДВ та скласти ПН
Чи повинен платник ПДВ при отриманні послуг на митній території України від фізичної особи — нерезидента нараховувати податкові зобов’язання з ПДВ та складати податкову накладну?

Порядок сплати податку на прибуток підприємствами, які у поточному році змінюють систему оподаткування
Який порядок сплати податку на прибуток у поточному році підприємствами, які починаючи з 1 січня та протягом того ж року переходять зі спрощеної системи оподаткування на загальну систему оподаткування?

Фізособи-резиденти не подають повідомлення про набуття участі у КІК, якщо набуття частки відбулося до 31.12.2021 р.
Чи подають ФО-резиденти повідомлення про набуття участі у контрольованих іноземних компаніях (КІК), якщо набуття частки відбулося до 31.12.2021 р.?

У разі самостійного виправлення помилок у деклараціях з ПДВ під час воєнного стану штраф не застосовується
Чи нараховуються штрафні санкції на суму заниженого податкового зобов’язання з ПДВ у разі самостійного виправлення помилок, допущених у деклараціях з ПДВ, поданих за звітні (податкові) періоди, які припадають на період дії воєнного стану?

До змісту номеру