• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Нова форма ПН/РК зі змінами за Наказом №15 застосовуватиметься після завершення воєнного стану
З якої дати реєстрація податкових накладних та розрахунків коригування кількісних і вартісних показників до податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних здійснюється за новою формою, з урахуванням змін, внесених наказом Міністерства фінансів України від 17.01.2022 р. №15?

Сплата податку на доходи нерезидента неприбутковими організаціями
Чи утримують та сплачують податок на доходи нерезидента неприбуткові організації при виплаті доходів на користь нерезидентів та який порядок відображення таких виплат у податковій звітності?

Резидент під час виплати на користь нерезидента неустойки має утримати податок за ставкою 15% або меншою згідно з міжнародним договором
Чи повинен платник податку на прибуток при виплаті суми неустойки (штрафу, пені) у разі порушення правил здійснення господарської діяльності, невиконання або неналежного виконання господарського зобов’язання на користь нерезидента утримувати податок з доходів нерезидента та чи коригується фінансовий результат до оподаткування на суму витрат, понесених від визнання такої виплати?

Умови перебування ФОПів на сплаті ЄП третьої групи на період воєнного стану
За яких умов ФОП можуть бути платниками ЄП третьої групи на період воєнного стану?

ФОП-турагент, який має агентські договори з туроператорами — неплатниками ЄП, не має права на обрання другої групи платників ЄП
Чи має право ФОП-турагент на обрання другої групи платників ЄП у разі здійснення діяльності на підставі агентських договорів, укладених з туроператорами — неплатниками ЄП?

Заяву про перехід на четверту групу ЄП слід подати за 15 календарних днів до початку кварталу
Які терміни подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування ФОП, яка обирає або переходить на спрощену систему оподаткування та ставку ЄП, встановлену для четвертої групи, та як при цьому заповнюється така заява?

Умови перебування юросіб на сплаті ЄП третьої групи на період воєнного стану
За яких умов ЮО можуть бути платниками ЄП третьої групи на період дії воєнного стану?

Юрособа — платник єдиного податку визначає курсові різниці
Чи включаються до доходу ЮО — платника ЄП третьої групи курсові різниці від перерахунку операцій, виражених в іноземній валюті, заборгованості та іноземної валюти?

Під час фактичних перевірок у період воєнного стану ДПС складає протоколи про порушення СГ порядку проведення розрахунків
Чи складають контролюючі органи під час проведення фактичних перевірок у період воєнного часу на ФОП та посадових осіб ЮО протоколи про адміністративні правопорушення за ст. ст. 155 прим.1, 163 прим. 15 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 7 грудня 1984 року №8073-Х у період воєнного стану в Україні?

Великий платник податків, на наступний рік не включений до Реєстру ВПП, до 15 грудня поточного року подає заяву за ф. №1-ОПП до ДПС за місцезнаходженням
В який термін платник податків, який перебуває на обліку в територіальному органі ДПС, що здійснює податкове супроводження ВПП, та не включений на наступний календарний рік до Реєстру ВПП, подає заяву за ф. 1-ОПП?

Ставки рентної плати за спеціальне використання поверхневих вод у 2022 році
Які встановлені ставки рентної плати за спеціальне використання поверхневих вод з 01.01.2022 р.?

До змісту номеру