• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Оподаткування ПДВ операцій з отримання платником податку субсидій, трансфертів за кодом бюджетної класифікації 2610
Чи є об’єктом оподаткування ПДВ операції з отримання платником податку субсидій, трансфертів за кодом бюджетної класифікації 2610 «Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям)»?

Оподаткування ПДВ перехідних операцій у новозареєстрованого платника ЄП за ставкою 2%
Чи нараховуються податкові зобов’язання з ПДВ платником єдиного податку за ставкою 2 відс. доходу при отриманні коштів у рахунок погашення заборгованості за поставлені ним товари/послуги у періоді застосування касового методу податкового обліку та перебування на загальній системі оподаткування?

Оподаткування ПДВ операцій з постачання товарів оборонного призначення у період дії воєнного стану
Як на період дії воєнного стану оподатковуються ПДВ операції з постачання товарів оборонного призначення?

Коли безоплатна передача товарів (надання послуг) для потреб забезпечення оборони України не є постачанням
Чи є постачанням товарів та послуг безоплатна передача товарів (надання послуг) для потреб забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави?

Суми коштів та товарів, перерахованих ЗСУ та іншим військовим формуванням для потреб оборони, включаються до складу витрат без обмежень
Чи включаються до фінансового результату до оподаткування у складі витрат суми коштів та товарів, перерахованих (переданих) платниками податків Збройним Силам України та іншим військовим формуванням для потреб забезпечення оборони держави?

У період дії воєнного стану передача майна (надання послуг) для потреб забезпечення оборони України не є порушенням неприбуткового статусу
Чи є порушенням вимог п. 133.4 ст. 133 ПКУ у період дії воєнного стану передача майна, надання послуг неприбутковою організацією, використання доходів (прибутків) неприбуткової організації для фінансування видатків, не пов’язаних з реалізацією мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами?

Особливості оподаткування податком на прибуток підприємств платників податку, які тимчасово перейшли на сплату ЄП за ставкою 2%
Які особливості оподаткування податком на прибуток підприємств платників податку, які тимчасово перейшли на сплату ЄП третьої групи відповідно до п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ?

Оподаткування доходів нерезидента за договором про надання транспортно-експедиційних послуг при здійсненні міжнародних перевезень
Як оподатковуються доходи нерезидента, отримані за договором про надання транспортно-експедиційних послуг при здійсненні міжнародних перевезень?

Виправлення показників додатка ТЦ, що призвели до заниження податкового зобов’язання з податку на прибуток
Як в уточнюючій Податковій декларації з податку на прибуток підприємств здійснюється виправлення показників додатка ТЦ «Самостійне коригування ціни контрольованої операції і сум податкових зобов’язань платника податку», що призвели до заниження податкового зобов’язання з податку на прибуток?

ФОП має право включати до складу витрат суму сплачених протягом року орендних платежів, які безпосередньо пов’язані з одержанням доходу
Чи має право ФОП на загальній системі оподаткування включити до складу витрат суму попередньо оплачених орендних платежів, які безпосередньо пов’язані з одержанням доходу, за наступний рік?

Умови перебування ФОП на сплаті ЄП третьої групи на період воєнного стану
За яких умов ФОП можуть бути платниками ЄП третьої групи на період воєнного стану?

Розрахунок граничного обсягу доходу для ФОП — платників ЄП третьої групи для подальшого перебування на ЄП після скасування воєнного стану
Як буде розраховуватись граничний обсяг доходу для ФОП — платників ЄП третьої групи для подальшого перебування на ЄП після скасування воєнного стану?

Визначення доходу ФОП — платника ЄП першої — третьої груп з метою перебування на спрощеній системі оподаткування, якщо перехід відбувся всередині року
За який період визначається у поточному році дохід ФОП — платника ЄП першої — третьої груп з метою перебування на спрощеній системі оподаткування, якщо перехід на спрощену систему оподаткування відбувся всередині року?

Порядок поновлення реєстрації платника ЄП — ФОП після закінчення процедури оскарження рішення контролюючого органу про анулювання реєстрації
Як поновлюється реєстрація платника ЄП після закінчення процедури адміністративного або судового оскарження рішення контролюючого органу про анулювання реєстрації платника ЄП — ФОП у разі прийняття рішення на користь такого платника?

Умови перебування ЮО на сплаті ЄП третьої групи на період дії воєнного стану
За яких умов ЮО можуть бути платниками ЄП третьої групи на період дії воєнного стану?

Тимчасове припинення госпдіяльності не звільняє ЮО — платника ЄП третьої групи від сплати земельного податку
Чи повинна ЮО — платник ЄП третьої групи — власник земельних ділянок (землекористувач на правах постійного користування земельними ділянками) у разі тимчасового припинення господарської діяльності сплачувати земельний податок?

Земельний податок не можна обчислювати погодинно
Чи можуть СГ обчислювати земельний податок погодинно, якщо вони надають в орендну приміщення на неповний робочий день (кілька годин на тиждень або день)?

Дата виникнення податкових зобов’язань з акцизного податку при постачанні електричної енергії виробниками
На яку дату виникають податкові зобов’язання з акцизного податку при постачанні електричної енергії виробниками?

Порядок взяття в контролюючому органі на облік з ознакою «не є платником податків» неприбуткової організації, яка повністю фінансується з бюджету
Як здійснюється взяття в контролюючому органі на облік з ознакою «не є платником податків» у зв’язку із обслуговуванням централізованою бухгалтерією неприбуткової організації, яка повністю фінансується з бюджету?

Ставки рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин, крім вуглеводневої сировини
Які встановлені ставки рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин, крім вуглеводневої сировини?

Порядок розстрочення податкового зобов’язання ФО за прощеним (анульованим) іпотечним кредитом
Чи підлягає розстроченню та в якому порядку сума податкового зобов’язання ФО за прощеним (анульованим) кредитом, отриманим на придбання житла (іпотечним кредитом)?

Дії платників податків/податкових агентів у разі втрати первинних документів на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії
Які правила застосовуються до платників податків/податкових агентів, які не можуть пред’явити первинні документи, оскільки провадили діяльність на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії?

До змісту номеру