• Посилання скопійовано

Щодо деяких питань з бухгалтерського обліку

Лист Міністерства фінансів України від 27.08.2013 р. №31-08410-07-10/25152

Щодо деяких питань з бухгалтерського обліку

Суттєво. Якщо кількісні критерії та якісні ознаки суттєвості інформації не визначені нормативно-правовими актами, то вони визначаються керівництвом підприємства.

! Бухгалтерам

Департамент податкової, митної політики та методології бухгалтерського обліку Міністерства фінансів України щодо деяких питань з бухгалтерського обліку повідомляє.

Відповідно до Методичних рекомендацій щодо заповнення форм фінансової звітності, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 28.03.2013 р. №433, при складанні фінансових звітів підприємства можуть визначати склад статей, за якими розкривається інформація, а саме можуть не наводити статті, передбачені у формах фінансової звітності, затверджених національними положеннями (стандартами), у разі якщо щодо них немає інформації до розкриття (крім випадків, коли така інформація була в попередньому звітному періоді), а також включати до фінансових звітів додаткові статті в порядку, визначеному Національним положенням (стандартом) бухгалтерського обліку 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності», у разі якщо стаття відповідає таким критеріям: інформація є суттєвою, оцінка статті може бути достовірно визначена.

Національним положенням (стандартом) бухгалтерського обліку 1 «Загальні вимоги до фінансової звітності», затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 07.02.2013 р. №73, суттєвою інформацією визнається інформація, відсутність якої може вплинути на рішення користувачів фінансової звітності.

Кількісні критерії та якісні ознаки суттєвості інформації про господарські операції, події та статті фінансової звітності визначаються керівництвом підприємства, якщо такі критерії не встановлені положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку, іншими нормативно-правовими актами, виходячи з потреб користувачів такої інформації.

Визначення кількісних і якісних критеріїв суттєвості ознак статей фінансової звітності наведено в Методичних рекомендаціях щодо облікової політики підприємства, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 27.06.2013 р. №635.

Директор Департаменту податкової, митної політики та методології бухгалтерського обліку М. ЧМЕРУК

До змісту номеру