• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Чи можна скасувати подане Повідомлення КІК?
Фізособа помилково подала Повідомлення КІК. Чи потрібно і чи можливо скасувати вже подане Повідомлення?

Чи може виробник алкоголю продати напої підприємству для використання під час свята?
Підприємство — виробник алкогольних напоїв, який має ліцензію на виробництво та не має ліцензії на роздрібний продаж, планує продати партію алкогольних напоїв іншому підприємству для використання під час святкових заходів для працівників. Це останнє підприємство також не має ліцензії на роздрібний продаж алкогольних напоїв. Чи може підприємство-виробник продати алкогольні напої підприємству, яке не має ліцензії на роздрібний продаж?

Донарахування мита за аркушем коригування
Як правильно відобразити у бухобліку донарахування мита згідно з аркушем коригування до ВМД, якщо товар був реалізований повністю?

Який штраф може бути в разі нереєстрації адреси нової торговельної точки?
Під час податкової перевірки виявлено, що в чеку РРО адреса торговельної точки зазначена правильно, але до податкової служби інформацію про таку нову торговельну точку не подали (у формах №20-ОПП, №1-РРО). Який штраф загрожує?

Зміна вартості вже наданих послуг: відображення в обліку
ТОВ надає послуги ФОПу. ФОП не має змоги погасити борг, тому що служить у ЗСУ. Вирішили зменшити вартість послуг на 50%, вже за наявними актами. Як здійснити перерахунок? Як оформити та відобразити цю операцію в обліку?

Премія до 8 Березня у воєнний час
ТОВ має Положення про преміювання та бажає виплатити премію працівницям до 8 Березня, видавши наказ і сплативши всі податки (фінансова можливість для виплати премії є). Чи є ризики для підприємства для виплати премії до 8 Березня під час війни лише на підставі зазначених документів?

До змісту номеру