• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

01. Порядок отримання та оплати ліцензії на оптову торгівлю алкоголем та тютюном

02. Порядок отримання та оплати ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем та тютюном

03. Який порядок отримання ліцензії на оптову та роздрібну торгівлю алкоголем та тютюном за відокремлений підрозділ?

04. Чи може магазин торгувати алкоголем, якщо ліцензія здана до органу, яким зареєстровано ліцензію, для проставляння відмітки про внесення щоквартальної плати?

05. Як заповнювати та подавати алкогольно-тютюнову звітність?

06. Які штрафні санкції встановлено за неподання алкогольно-тютюнової звітності або подання її з помилками?

07. Які види алкоголю може продавати «єдинник»?

08. Як обраховувати базу оподаткування ПДВ та акцизного податку при роздрібній торгівлі алкоголем та тютюном?

09. Якщо ресторан продає коктейлі та каву з вмістом алкоголю та послугу з куріння кальяну, чи потрібно мати ліцензію та платити акцизний податок?

10. Підприємство планує на свята подарувати своїм партнерам та деяким працівникам алкогольні напої. Чи потрібна для цього ліцензія?

11. Чи потрібна ліцензія для повернення алкогольних напоїв постачальнику?

12. Як заповнювати декларацію з акцизного податку суб'єктам господарювання при роздрібній торгівлі алкоголем та тютюном?

13. До якого податкового органу слід подавати алкогольно-тютюнову звітність у разі наявності відокремлених підрозділів?

14. Підприємство продає пиво, для доставки якого наймає транспорт. Перевізник виписує прості ТТН. Які санкції можуть бути застосовані за це? Чи на всі переміщення пива необхідна ф. №1-ТН алкоголь? Яким чином підприємці можуть самі забирати пиво? Чи необхідно на відпуск пива погодження представника ДПІ?

15. Як виправити помилку у алкогольно-тютюновій звітності?

16. За якими цінами можна продавати алкоголь та яка відповідальність за заниження цін?

17. Як організувати продаж алкоголю на розлив та чи потрібно проводити розрахунки через РРО?

18. Чи має фіскальний чек при проведенні розрахунків через РРО при реалізації підакцизних товарів містити окремий реквізит — акцизний податок?

19. У процесі виробництва алкогольної продукції підприємством на пляшку не була наклеєна акцизна марка. Відповідно, ця продукція була залишена в цеху. Чи має право підприємство залишати таку продукцію в цеху без марки акцизного податку наступного місяця після місяця розливу?

20. Як в обліку платника податку на прибуток, неплатника ПДВ, відображається проведення корпоративу для працівників компанії? Як оформити проведення свята, якщо передбачається купівля алкоголю (через компанію-організатора або ж самостійно)? Які податкові наслідки для підприємства і для працівників оплати такого корпоративу?

21. Чи можна внести алкогольні напої до статутного капіталу? Які податкові наслідки чекають на підприємство та на засновника (ФОП) у такому випадку?

До змісту номеру