• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Подавати уточнюючі розрахунки у період зупинення документальної перевірки не можна
Чи може СГ подати уточнюючий розрахунок у період, на який припадає зупинення планової, позапланової перевірки?

Хто відповідає за ведення бухгалтерського обліку на підприємстві
Хто несе відповідальність за ведення бухгалтерського обліку на підприємстві та є посадовою особою юридичної особи: голова правління, директор (заступник), генеральний директор, головний бухгалтер?

Якщо на підприємстві немає бухгалтера, звітність може подавати уповноважена аудиторська або інша фірма
Чи має право юридична особа визначити уповноваженою особою аудиторську або іншу фірму згідно з договором для подання звітності та представництва його інтересів в органах ДПС, у разі якщо штатним розписом не передбачено посаду головного бухгалтера?

Про зміну бухгалтера слід повідомити орган ДПС у 10-денний строк
У товаристві відбулася зміна бухгалтера. За якою формою та в які строки необхідно надати до податкового органу реєстраційну заяву про зміни у товаристві? Чи встановлено відповідальність?

Подання декларації з податку на прибуток сільгосппідприємством
Чи діє норма щодо подання однієї річної декларації з податку на прибуток згідно зі ст. 155 ПКУ за період з 1 липня 2011 р. до 30 червня 2012 р.? Тобто чи може товариство, основною діяльністю якого є виробництво с/г продукції, подавати одну декларацію за наведений період чи повинно подавати кілька — поквартально?

Підприємець з 3-ї групи платників ЄП не зобов'язаний реєструватися платником ПДВ
Підприємець, основною діяльністю якого є продаж товарів, перебуває у 3-й групі платників єдиного податку. Чи повинен він зареєструватися платником ПДВ?

До змісту номеру