• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Облік витрат неприбуткової організації, здійснених для потреб біженців
Громадська (неприбуткова) організація організувала притулок для біженців, який зареєстровано в міській раді. Як у бухобліку відображати витрати на придбання для біженців печива, води, послуги прання?

Облік МНМА, отриманих як внесок до СК комунального підприємства
Комунальне підприємство на ЄП (2%) отримало від сільської ради до статутного капіталу ігрові майданчики. В акті передачі вказано балансову, залишкову вартості та знос. Якими проведеннями відобразити це в обліку та нарахувати 50% амортизації?

Погашення заборгованості ТОВ на загальній системі перед ФОПом — платником ЄП ІІ групи
ТОВ на загальній системі у 2021 році придбавало послуги у ФОПа на ІІІ групі ЄП. Тепер є кредиторська заборгованість ТОВ перед цим ФОПом. У 2022 році ТОВ хоче її погасити, але ФОП перейшов на ІІ групу ЄП і повідомляє, що прийняти оплату не може. Як вирішити це питання?

Чи може виробник алкоголю здійснювати оптовий продаж алкоголю?
Чи може суб’єкт господарювання (має ліцензію на виробництво алкогольних напоїв — вин виноградних, вин плодово-ягідних або напоїв медових — та виробляє їх із виноматеріалів — виноградних, плодово-ягідних або медових — виключно власного виробництва, не придбаних) здійснювати оптовий продажвин ігристих, що вироблені з власного виноматеріалу?

Податок на репатріацію з послуг перевезення
Підприємству — резиденту України нерезидент (Італія) надає послуги перевезення за межами митної території України. Чи утримувати податок з доходів нерезидента (так званий податок на репатріацію) з послуг перевезення?

Акцизні накладні не реєструються за п. 231.1 ПКУ
АЗС виписує та реєструє зведені АН. Але зараз вхідні АН не реєструються, бо «порушено вимоги п. 231.1 ПКУ: загальний обсяг резервуарів на стаціонарному АС отримувача (199980.00) менший від суми обсягу, зазначеного в документі (11162.79), і обсягу, що наразі зареєстрований на складі (195852.19)». Чи є роз’яснення ДПС?

До змісту номеру