• Посилання скопійовано

«пдв: практика застосування пку (із прикладами заповнення декларації)»

«ПДВ: ПРАКТИКА ЗАСТОСУВАННЯ ПКУ
(ІЗ ПРИКЛАДАМИ ЗАПОВНЕННЯ ДЕКЛАРАЦІЇ)»

Спеціальний випуск бухгалтерського тижневика «Дебет-Кредит»

Редактор випуску Олена ВОДОП'ЯНОВА

Авторський колектив:

В. БРЮХОВИЦЬКИЙ О. ВОДОП'ЯНОВА Ю. КЛОВСЬКА
Г. БЕДНАРЧУК Ю. ЄГОРОВА М. КОНДЗЕЛКА
Г. БИКОВА І. ЗУБРИЦЬКА Н. КУЦМІДА

Вітаємо вас, шановні передплатники!

Книга, яку ви тримаєте в руках, — «ПДВ: практика застосування ПКУ (із прик­ладами заповнення декларації)» — присвячена актуальним питанням, пов'язаним із цим податком, який зажив сумної слави серед бухгалтерів як найбільш неоднозначний бюджетний платіж.

За півтора року існування ПКУ зміни щодо ПДВ вносилися до нього неод­норазово. Як завжди, у процесі підготовки книги до друку авторському колективу довелося оперативно адаптуватися до останніх змін та врахувати їх у виданні. Найновіші поправки до Кодексу були внесені Законом №4834 і стосуються, зокрема, і податку на додану вартість. Нововведення щодо обліку ПДВ набрали чинності з 1 липня 2012 року. Загалом можна сказати, що вони є доволі лояльними та позитивними.

Готуючи книгу, ми ставили перед собою завдання надати вам потрібну актуальну інформацію та допомогти скоротити час на пошуки відповідей на конкретні запитання. На її сторінках всебічно розглянуто аспекти податку на додану вартість. У кожному розділі - зразки документів та приклади різних ситуацій. Наприкінці кожного розділу наведено листи контролюючих органів, які оприлюднюють свою позицію. Її варто знати, щоб реакція податкової на певні дії платника ПДВ не стала несподіванкою. Проте у кожній конкретній ситуації є свої нюанси, тому ще раз нагадуємо, що покладатися у всьому на самі лише листи не слід.

І пам'ятайте: найбільшим податком обкладається незнання!

Тож залишайтеся з нами, ми працюємо для вас!

Із вдячністю редактор книги
Олена ВОДОП'ЯНОВА

До змісту номеру