• Посилання скопійовано

Суть справи

Податкова знижка з ПДФО: що з дивідендами?
Фізособа для отримання знижки з ПДФО має подати декларацію про майновий стан та доходи. При цьому знижка надається у межах нарахованої такій фізособі зарплати. А як на цю суму вплинуть отримані фізособою дивіденди?

ВЗ без натуркоефіцієнта: остаточна думка ДПС
За роз’ясненням у ЗІР, немає законодавчих підстав для застосування підвищуючого коефіцієнта при нарахуванні військового збору на доходи у негрошовій формі.

Нова форма декларації про доходи
Декларацію про майновий стан і доходи подають усі платники ПДФО та ВЗ: ФОПи, самозайняті особи та фізособи без статусу ФОПа, які мають обов’язок подавати її. За 2023 рік звітуємо за новою формою.

Зміни до НП(С)БО 6 щодо облікових оцінок
Наказом Мінфіну від 18.03.2024 №130 внесено зміни до НП(С)БО 6 переважно в частині облікових оцінок.

Митні перевірки з 1 травня
Законом №3613 (див. «ДК» №16/2024), який передано на підпис Президенту, скасовується мораторій на планові та позапланові перевірки, зустрічні звіряння, що їх проводять митні органи.

Компенсація за невикористані відпустки
У листі від 26.02.2024 №4707-05/14494-09 (див. «ДК» №16/2024) Мінекономіки нагадує і підсумовує ті особливості, які треба врахувати під час визначення суми компенсації за невикористані відпустки у 2024 році.

ДПС визнала недійсним договір постачання
Нарешті ми побачили судове рішення про визнання правочину недійсним, яке підтверджене докладними розрахунками щодо обсягу постачання, обсягу перевезення, місць зберігання та наявності товару на складі покупця.

Повернення коштів від невідомого виконавця
У червні 2023 р. юрособа сплатила кошти за виконавчим провадженням. У лютому 2024 р. ці кошти було повернуто на рахунок юрособи від виконавця. Інформації щодо виконавчого провадження немає, як і зв’язку з виконавцем. Як відобразити цю операцію в обліку?

Якщо податкова провела «інвентаризацію»
ВС наголошує, що про всі порушення контролюючого органу при проведенні інвентаризації під час перевірки слід зазначати під час підписання оформлених документів про результати інвентаризації.

Фінзвітність нерезидента до декларації про прибуток
Представництво нерезидента сприяє налагодженню співпраці зацiкавлених громадян, організацій, не має комерційного характеру і не націлене на отримання прибутку, отримує фінансування від нерезидента. Але з 01.01.2021 нерезидент зареєстрований платником податку на прибуток. Яку фінзвітність він має подавати з декларацією?

Роялті нерезидентові: порядок оподаткування
ТОВ купує батьківські компоненти насіння кукурудзи у нерезидента (Хорватія). Після реалізації вирощеної продукції відповідно до ліцензійної угоди ТОВ має нарахувати та сплатити роялті. Нерезидент є кінцевим бенефіціарним власником ТОВ. Як впливає на фінансовий результат нарахування та виплата роялті? Хто є податковим агентом при виплаті роялті?

До змісту номеру