• Посилання скопійовано

Суть справи

Первинка-2018
Iз первинного документа розпочинається облік на підприємстві. Поговоримо про новації у питанні первинних документів, з якими доведеться мати справу вже в 2018 році.

Новації 2018 року
29 грудня 2017 року було підписано Закон від 07.12.2017 р. №2245-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році». Пропонуємо вашій увазі короткий огляд новацій щодо ПДВ, податку на прибуток та єдиного податку. Ґрунтовніший аналіз буде предметом розгляду в наступних номерах «ДК».

Місцеві податки, оренда та зустрічні звіряння: зміни
У цій частині ми розповімо про зміни щодо місцевих податків, зборів, мінімальної межі орендної плати за землю, звільнення від відповідальності за несвоєчасну сплату податку на нерухомість та земельного податку фізособами, а також про розширений предмет зустрічних звірянь.

Оподаткування доходів працівників-2018
Новий рік звично асоціюється зі змінами. Розглянемо, що зміниться у 2018 році при оподаткуванні доходів працівників щодо військового збору, ПДФО та ЄСВ.

Товари поштою та в ручній поклажі, а що з ПДВ?
Зміни до ПКУ з 2018 року вносять низку уточнень до визначення бази оподаткування ПДВ для товарів, що ввозяться на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, у несупроводжуваному багажі. Розглянемо, чого слід очікувати.

Оновлено Перелік операцій із використанням РК
Перелік, а також граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг) без РРО, але з використанням РК оновлено (див. «ДК» №1-2/2018). Зміни діють з 20.12.2017 р.

Обладнання акцизних складів лічильниками
З 01.01.2019 р. повинні запрацювати норми п. 230.1 ПКУ щодо обладнання акцизних складів, на території яких здійснюються операції з пальним, витратомірами-лічильниками та рівнемірами-лічильниками. Проаналізуймо порядок ведення реєстру цих приладів та порядок передачі облікових даних з них.

Гарантійна заміна інстальованої запчастини
Як слід відображати в обліку операцію із запчастиною об'єкта ОЗ, якщо вона була використана для його модернізації, а за деякий час повернена постачальникові за гарантією?

Оплата праці за роботу у вихідні та свята
У «ДК» №50/2017 ми докладно розглянули, як залучити працівників до роботи у вихідний день та як це оформити документально. А сьогодні розглянемо різні ситуації оплати за роботу у вихідні та святкові дні.

Річна звітність з ЄСВ для ФОП
За наслідками 2017 року підприємці незалежно від обраної системи оподаткування зобов'язані подати звітність з ЄСВ за себе.

Звітність до ФСС з ТВП
У разі настання тимчасової непрацездатності працівника роботодавець виплачує йому лікарняні за період хвороби. Крім того, роботодавець зобов'язаний вести облік коштів соціального страхування і своєчасно надавати ФСС з ТВП звітність щодо цих коштів. Саме про звітність і піде мова далі.

До змісту номеру